Bläddra

Den bittra pajens sötma

Kategorier: Deckare Mysdeckare Skönlitteratur
Köp här

Den bittra pajens sötma

Kategorier: Deckare Mysdeckare Skönlitteratur
Köp här
Under sommaren 1950 inträffar flera mystiska händelser på den nedgångna engelska herrgården Buckshaw, där elvaåriga Flavia de Luce bor med sin familj. På tröskeln till huset hittar man en död fågel med ett frimärke spetsat på näbben. Och lite senare, bland gurkorna i grönsakslandet, blir Flavia vittne till en döende mans sista andetag. För henne är det hela mer spännande än skrämmande och med sitt stora intresse för kemi och gift börjar Flavia genast nysta i saken.
"Jag önskar att jag kunde säga att jag blev rädd, men det blev jag inte. Tvärtom. Det här var utan jämförelse det mest intressanta jag upplevt i hela mitt liv."

Den bittra pajens sötma är en mästerlig mysdeckare som av flera recensenter blivit jämförd med klassiker av Agatha Christie, Dorothy L. Sayers och Arthur Conan Doyle. På Lind & Co utkommer i år även ett nytt Flavia-äventyr: Mord är ingen barnlek.

ALAN BRADLEY är född och uppvuxen i Kanada och gick i tidig pension på 1990-talet för att börja skriva. För Den bittra pajens sötma vann Bradley ett Daggerpris för bästa debutroman. I dag bor han på Malta med sin fru och deras två sluga katter.

"Kvickt och trivsamt."
Margareta Wiman, Östgöta-Correspondenten

"Som jag har längtat efter en gammaldags pusseldeckare! [...] Applåder till Alan Bradley som tar deckaren tillbaka till dess ursprungsmiljö - ett murrigt rum som luktar sherry."
Jenny Lindh, M-magasin

"Roligt skriven och inte alls en Agatha Christie-epigon. Det här är helt eget."
Dagens Nyheter

"Hav förtröstan - mysdeckaren lever! [...] en underhållande och lockande värld som man gärna återvänder till."
Jakob Tjernström, Örnsköldsviks Allehanda

"Psykopater och sexualmördare i all ära, men till jul tänker jag på släkthälsan och slår in något milt. Den bittra pajens sötma av Alan Bradley passar utmärkt, det är årets mysigaste deckare och ett gammaldags pusselmysterium av engelskt snitt."
M-Magasin