Bläddra

Den tatuerade geten

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Den tatuerade geten

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
En dö kärring i badrummet, en antik skivsamling utan ägare och hemkört i köket. Ganska lugnt annars. Men då bankar det polisaktigt på dörren.
I Grekens tvårummare, fem våningar ovanför Ginos pizzeria, träffar Farsan i det ögonblicket uteliggaren Ägget och den senildementa Margareta för första gången. Det är anledningen till den dramatik som alla blir inblandade i.
Med full respekt och diskretion redovisas här de skakande händelser under våren, sommaren och hösten härom året, som kom att leda till att läget numera är som det är.
Olle Rosin är född 1935. Vid 25 utbildade han sig i grafisk formgivning och arbetade sedan fram till pensionen som illustratör och formgivare.
Vid fyrtiofem sökte han till kursen "Skapande svenska" vid Uppsala universitet, men fick beskedet att han inte var antagen "då betyg i engelska saknas."
Vid sjuttiofem debuterar han nu (på svenska) med romanen "Den tatuerade geten". Han hoppas att boken blir läst för att den är underhållande. Budskapet skickar han med som bonus.