Bläddra

Det amerikanska folkets historia : makten och medborgarna från Columbus till Clinton

Kategorier: Historia Historia och arkeologi
Köp här

Det amerikanska folkets historia : makten och medborgarna från Columbus till Clinton

Kategorier: Historia Historia och arkeologi
Köp här
Detta är boken för den som är trött på den flaggviftande patriotismen och i stället vill lära sig något om hur USA verkligen kom till.
Howard Zinn berättar den alltför ofta bortträngda amerikanska historien, indianernas, de svartas, kvinnornas och arbetarnas historia.
I ett väldigt svep, från Columbus landstigning fram till våra dagar, får vi möta de händelser och de människor som tillsammans skapar detta mäktiga epos. Med sin livfulla berättarstil och sina många konkreta detaljer är boken både lättläst och medryckande. Det är en berättelse om förtryck och övervåld men också om mod, solidaritet och optimism.
Howard Zinns klassiska, radikala historieskildring kom ut första gången 1980 och har i USA sålts i närmare 1 miljon exemplar.
FÖRFATTAREN: Howard Zinn föddes i en arbetarfamilj i Brooklyn. I sin ungdom var han varvsarbetare och under andra världskriget bombplanspilot för att sedan slå in på den lärda banan. Han är professor emeritus i historia och politik och har verkat som lärare, författare och social aktivist.
www.geocities.com/howardzinnfans/bios.html