Bläddra

Det torra landet

Kategorier: Hobby, spel och lekar Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Det torra landet

Kategorier: Hobby, spel och lekar Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Prudence Clearwater gick igenom förberedelserna med ett stolt leende. De var redo! Alla suputer och bråkstakar, alla slemma själsfördärvare som ville pracka spritens elände på anständiga människor hade inget här att skaffa. Det skulle bli ett hundraårs-jubileum att minnas och prata om i generationer, och det skulle ske helt utan rusdrycker! Det efterföljande valet skulle visa att det här, det var Det Torra Landet. Så som Gud avsett det, så som förfäderna hoppats då de talade om den skinande staden på en kulle!

Under tiden drillade hennes make försvarsmilisen. Översten var en strikt man, utan tid för lustigkurrar och latmaskar. Med krut och kanon skulle hans mannar försvara de nyktra idealen!

Det Torra Landet är ett scenario för 6 förkonstruerade rollpersoner, så att ni bara kan plocka upp äventyret och börja spela direkt. Det går förstås att spela med både fler och färre spelare. Vill ni använda era vanliga rollpersoner från den Westernkampanj ni spelar annars kan ni låta en del av de rollpersoner som är med här bli spelledarpersoner istället, så att de kan finnas kvar i berättelsen om ni vill det.

Äventyret kretsar kring en kapplöpning. Destilleriägaren Good Times MacGee har utfäst en belöning på $5.000 till den som först kan få fram sprit till det hundraårsfirandet i Waldron, Scott County. Festen hålls efter den nya omröstningen, om countyt skall förbli torrlagt eller tillåta alkohol igen.