Bläddra

Digitalfoto : fotografering och bildbehandling

Kategorier: Fotografi Fotoutrustning och fototeknik Konst
Köp här

Digitalfoto : fotografering och bildbehandling

Kategorier: Fotografi Fotoutrustning och fototeknik Konst
Köp här

En grundläggande handbok i digitalfotografering för alla nivåer och ambitioner. Författaren går igenom utrustning och program, ger fotograferingstips och exempel på kreativa tekniker. Lika ingående behandlar han olika utskriftsmöjligheter och hur den färdiga bilden kan publiceras på nätet. Tydliga instruktioner och illustrerade exempel om bildhanteringens alla steg gör att man inte behöver vara datafreak för att lyckas med sina digitala bilder.

Den digitala tekniken har haft stor genomslagskraft och allt fler skaffar sig en digitalkamera. Att slippa betala för film och framkallning och ha möjligheten att radera oönskade bilder, gör fotograferandet billigt och smidigt.

Men den nya tekniken skapar också många frågor. Hur använder man kameran? Vilket dataprogram ska man använda? Och hur får man en snygg utskrift? Att orientera sig bland bildbehandlingsprogram och förstå alla tekniska termer är inte helt lätt.

Denna bok ger svar på sådana frågor. Den är en grundläggande handbok som behandlar utrustning och program, fotograferingstips och kreativa tekniker och hur den färdiga bilden kan skrivas ut och publiceras. Dessutom innehåller den en mängd kreativa tips på hur man kan laborera med bilderna och göra montage. Med dessa lättbegripliga instruktioner och tydliga, illustrerade exempel i bildhanteringens alla steg, får man verklig hjälp att lyckas med sina digitala bilder.

Översättning Lars Kjellberg