Bläddra

Djävulens hand

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Djävulens hand

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

I Djävulens hand har Öland, solens och vindarnas Ö, huvudrollen. Johan Kristian Homan, semestrar iLinnes fotspår bland orkidéer och näktergalar, bland goda maträtter och udda matgäster på Strandtorps gästgivaregård just där Alvaret stupar ner mot ett solglittrande Kalmarsund. Men den avspända försommaridyllen störs brutalt av en objuden gäst; den allvarsamma Döden.

Någon hittas död vid Djävulens hand, där Oden i tidernas gryning band sin häst. Är det en olycka, eller... Alldeles intill ligger Ismanstorps fornborg. Grå och hotfull ruvar den på dramatiska minnen från folkvandringstid och järnålder. Därinne bland stenmurarna i skogens hotfulla dunkel hörs underliga ljud, det berättas om egendomliga händelser. Ett ljussken syns om natten. Spökar det, eller...? Till den gamla fornborgen kommer en orkidéexpert, en fågelskådare och en specialist på Stagnelius, den svårmodiga skalden från Öland. Är det bara ett egendomligt sammanträffande, eller...

Det frågar sig Johan Kristian Homan. Och som vanligt får han hjälp av sin vackra siamesiska, den kloka katten Cléo de Merode.

Gavs ut första gången 1980.