Bläddra

Döden på Dellen

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Döden på Dellen

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Spåren efter en försvunnen polisman från Hudiksvall leder till en medicinklinik i Johannesburg. Kollegan och kriminalinspektören Sofia Berger är den enda som visar intresse för saken och hon reser till Sydafrika på eget initiativKan Framme vid kliniken väntar en obehaglig överraskning.

Bricken Hansson, 24-årig TV-reparatör i Ljusdal, får i uppdrag att montera webbkameror runt Dellens stränder. Kamerorna ska ingå i något som kallas DELLENÄVENTYRET men hon tycker sig inte kunna lita på mannen som ligger bakom och hon kräver därför betalning i förskott.

Erik Båtsman, arbetslös riksspelman från Delsbo, blir anlitad i samma projekt. Inte för att spela fiol, men för att komplettera Brickens webbtekniska installationer med skyddande vindfång. Erik är adoptivbarn från Guatemala, indian som han påstår själv, och Bricken blir allt mer intresserad av honom på det personliga planet.

Successivt går det upp för Bricken vad projektet egentligen handlar om.  Det som från början framstår som en möjlighet att tjäna pengar visar sig vara en väg till ond bråd död.


*** Döden på Dellen 

"...det här är en gedigen deckare som är väl värd att läsa." 

Ljusdals Tidning, nr 8, 25 aug 2010


*** Döden på Dellen 

"Det är en intressant berättelse som Leif Woxlin har vävt ihop,  där gammalt blandas med nytt, internetspel med de djupa hälsingeskogarnas mystik. Därtill kryddat med influenser från Afrika och även från indianer. ... Händelserna i skogarna runt Delsbo och sjön Dellen får tankarna att gå till ungdomsdeckare från 50- och 60-talen.  Skulle nog passa bra som hyfsad deckare i tv." 

Bloggen Bra Deckare (2010-05-16)

*** Döden på Dellen 

"Liksom i tidigare verk av författaren är skildringen av personer och miljöer övertygande 

och spänningsfaktorn är inte oäven." 

Bibliotekstjänst (BTJ-häftet nr 1, 2010)

*** Döden på Dellen 

"Fantasifullt och intressant" 

Dagbladet, Sundsvall