Bläddra

Drömmar ur snö

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Drömmar ur snö

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Visst är det skönt att tonåringarna har sysselsättning hemma med sina datorer. Då vet man ju var man har dem. Eller…
”Vi söker ett ansikte till vår nya sminkkollektion. Kan vi ses så jag får ta några bilder. Sminket får du givetvis behålla oavsett hur det går. Och du, lova att det stannar oss emellan. Det här är vår hemlighet.”
Vem möter de där ute i cyberrymden? Och vart kan det locka dem?
En 14-årig flicka försvinner på väg hem efter en filmkväll i skolan. Dagen därpå finner man hennes livlösa kropp i skogen. Kriminalinspektör Maria Wern får det plågsamma uppdraget att meddela fadern, som är präst i Kronviken.
Utredningen drar ut på tiden. När ytterligare en flicka försvinner ligger paniken på lur och man söker en syndabock bland samhällets utstötta. En avvikande ung man har besökt prästgården och även setts följa efter flickorna. Hans största intresse är datorer.
Misstänksamma blickar riktas även mot flyktingförläggningen. Media målar upp en svart och onyanserad bild av poliskårens tandlöshet och brist på resultat. På skolgården turas föräldrarna om att hålla vakt och ett kristeam inrättas. Rykten går om att någon tänker sätta eld på förläggningen...
Anna Jansson debuterade våren 2000 med romanen Stum sitter guden. Kriminalinspektör Maria Wern har sedan dess varit huvudperson i ytterligare fyra romaner, som alla varit stora framgångar. 2002 tilldelades Anna Jansson Hjalmar Bergman-stipendiet. I motiveringen står bland annat:
”… Med sin kluriga berättarkonst och aldrig sinande berättarglädje underhåller hon inte bara i en genre som handlar om ond bråd död utan för även diskussioner om aktuella etiska problem som rör människors förhållande till livet och döden.” Anna Janssons böcker finns utgivna i åtta länder.