Bläddra

Ekon från Rimini

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Ekon från Rimini

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Ekon från Rimini Den medelålders frilansjournalisten Jarl Margin reser till italienska Rimini för att söka sanningen om sin döda far, som var inbiten nazist och under andra världskriget tjänstgjorde som tysk soldat i norra Italien. Där träffar Jarl en svenska som visar sig ha en egen, särskild relation till kriget. Tillsammans nystar de i trådar och han tvingas konfrontera både minnet av fadern och den man han själv har blivit.

Ekon från Rimini är både en kärleksroman och en utvecklingsroman, skriven som en spännande thriller i ett land där maffian och fascismen fortfarande gör sig gällande.

Magnus Thore är pensionerad läkare och bosatt i Västerås. Efter att ha disputerat inom området klinisk bakteriologi blev han docent vid Uppsala universitet och verksamhetschef vid lasarettet i Västerås, där han arbetade i många år.
Efter pensioneringen har han ägnat sig åt skönlitterärt författarskap. Tidigare verk är den dystopiska fantasyromanen Draken i Eden och novellsamlingen Virvlar i Lethes flod, som gestaltar livsöden med inslag av magisk realism. Han är också ordförande i Västmanlands Författarsällskap.