Bläddra

Elsa

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Elsa

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Astrid Rosenfeld (författaren till ADAMS ARV) är tillbaka med en ny roman. Den här gången berättar hon om Elsa, en egensinnig flicka på tyska landsbygden, och de två bröderna Laurenz och Karl. Och om en konstvärld där pengar styr allt.
Lorenz och Karl är bröder och växer upp på landsbygden, i en gudsförgäten håla, där det inte händer särskilt mycket, men allt förändras när Elsa en dag dyker upp. Hennes mamma ska ut på en jorden runt-resa, och överger och lämnar kvar Elsa hos morföräldrarna.
Som vuxna kan ingen av bröderna glömma Elsa. Laurenz blir konstnär och firar stora succér, men blir snart fången i sin framgång och dövar tristessen med droger och ständigt nya kvinnor. Karl anar att allt inte står rätt till, men är också han snart beroende av pengarna från broderns framgång.
Astrid Rosenfeld föddes 1977 i Köln. Efter gymnasiet bodde hon två år i Kalifornien innan hon flyttade till Berlin för att utbilda sig till skådespelare. Därefter har hon haft olika jobb i filmbranschen, bl. a. som castingagent. Hon debuterade 2011 med Adams arv som var läsarnas favorit till Tyska bokpriset samma år. 2013 kom hennes andra roman – Elsa ungeheuer – ut i Tyskland och blev också den en bästsäljare. Idag lever Astrid Rosenfeld i Berlin