Bläddra

En alltför slutgiltig lösning

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

En alltför slutgiltig lösning

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Äventyraren Carl Törn ser fram emot en veckas semester i den kenyanska bushen. Vildmark, djur och soluppgångar istället för fattigdomen och lidandet som annars fyller hans vardag som chartrad pilot i de mer otillgängliga delarna av Östafrika.

Föga anar han när han sätter upp sitt tält att han snart ska bli inblandad i en djävulsk plan som kan leda till ett regelrätt folkmord på delar av Sudans befolkning. Ofrivilligt vittne till en grym avrättning står han där med en väska full av hemliga dokument som han inte vet vad han ska göra med. Som ett villebråd, jagad av hänsynslösa män och en kvinnlig psykopat, finner han ingen annan råd än att kalla in de enda vänner han verkligen kan lita på.

Med hjälp av den sydafrikanska ex-soldaten Rod och dataexperten Carla beslutar han sig för att slå tillbaka mot dem som hotar honom och göra allt som står i hans makt för att stoppa deras planer.

En alltför slutgiltig lösning är en rafflande internationell thriller som aldrig släpper greppet. Bo Wibergs karakteristiska lätta pennföring ger en behaglig läsupplevelse som inte blir sämre av insikten att historien sannolikt ligger närmare verkligheten än man någonsin vill tro.

Författaren Bo Wiberg (född 1946) har levt ett minst sagt äventyrligt liv. Han är en världsmedborgare som rest och arbetat mycket i Afrika och runt om i Europa. Han har drivit safaribolag i Kenya, handlat i antikviteter och bilar och startat en flygskola. På senare år har han slagit sig ner på sin segelbåt i Medelhavet och ägnar nu allt mer tid åt sitt skrivande. Bo Wiberg har tidigare utkommit med den uppskattade romanen Rivieraruffel - mord, maffia och miljarder, även den utgiven på Hoi Förlag.