Bläddra

En farofylld överfart

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

En farofylld överfart

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Året är 1939 och Europa står på tröskeln till ännu ett världskrig när Lily Shepherd, en ganska vanlig ung kvinna, går ombord på en oceanångare med destination Australien. Lily har beslutat sig för att börja om i ett nytt land och att försöka glömma sitt förflutna.
Resan ter sig helt magisk för den oerfarna Lily med musik, cocktails och kostymbaler. Hon får möjlighet att besöka platser hon aldrig kunnat drömma om, Neapel, Kairo, Ceylon, och lära känna medpassagerare från helt andra socialgrupper än där hon normalt rör sig.
Men Lily inser ganska snart att hennes nyfunna vänner också är på flykt från sitt förflutna. Och när glamouren börjar blekna är allt upplagt för att något fruktansvärt ska hända.

Rachel Rhys är pseudonym för en mycket framgångsrik författare som skriver psykologisk spänningslitteratur. En farofylld överfart är hennes debut under namnet Rachel Rhys. Romanen är inspirerad av en dagbok som Rachel hittade när hon hjälpte sin mamma att flytta.

Glamour, spänning, intrig obehaget växer och slutar med en överraskande modern twist. THE SUNDAY TIMES

Rhys lyckas bygga upp en så påtaglig känsla av att något kommer att hända att man bara vill sluka hela boken i en sittning. IRISH TIMES

Spännande, förförisk och helt uppslukande. PAULA HAWKINS

Glamorös, gripande, förförande och fylld med faror av alla slag (5/5) THE SUNDAY EXPRESS