Bläddra

En revolution i huvudet. The Beatles inspelningar och 60-talet

Kategorier: Konst Musik
Köp här

En revolution i huvudet. The Beatles inspelningar och 60-talet

Kategorier: Konst Musik
Köp här

Bästa boken om Beatles musik nu i storpocket!

Om The Beatles och deras musik kommer det kanske en hyllmeter nya böcker varje år. Bland alla dessa böcker står sig Ian MacDonalds En revolution i huvudet med säkerhet som den mest lovordade. Idag betraktas den som standardverket om gruppens musik.

MacDonald skriver om alla låtar som Beatles spelade in. Han detaljgranskar dem och han värderar dem. Samtidigt förmedlar MacDonald en levande bild av The Beatles som grupp och av medlemmarnas liv och ställer dem och deras musik i relief mot det händelserika 60-talet: politiken, kulturen, ungdomsrevolten, drogerna.

Här är några av omdömena om boken:

"Very good." (Sir George Martin)

"En bibel för varje Beatles-fan!" (Tidningen Vi)

"En revolution i huvudet har också långa texter om populärmusikens inälvor, strider och omfamningar, översatt av Erik Andersson till ett språk som fängslar och gör läsaren ny." (Ingmar Glanzelius, DN)

"Den bästa bok som skrivits om The Beatles och därmed en av de bästa böcker som skrivits om sextiotalet. Rekommenderas å det varmaste." (Tidningen Pop)

"I härlig översättning dessutom med tajmning och sinne för kantslag på virvelkaggar och ostämda Höffnergitarrer MacDonalds gehör imponerar." (Mikael Strömberg, AB)

"Som helhet är detta ett imponerande arbete vars tillförlitliga uppgifter och självständiga kommentarer fyller en stor lucka i litteraturen om rockhistoriens mest betydande band." (Gert-Ove Fridlund, Btj.)