Bläddra

En röd hjältinnas död

Köp här

En röd hjältinnas död

Köp här
En vacker majdag hittas en naken kvinnokropp i en av Shanghais kanaler. Det visar sig vara liket av Guan Hongying, anställd på ett varuhus och en av den kommunistiska regimens mönsterarbetare.
Varför har denna kvinna, med ett till synes exemplariskt och oklanderligt liv, egentligen mördats? Är det av personliga skäl, eller finns det ett politiskt motiv bakom?
Den unge kriminalkommissarien Chen Cao får av en slump åta sig fallet.
Mordet på Guan visar sig vara ett betydligt svårare uppdrag än han kunnat ana. Och starka krafter försöker förhindra att gåtan ska hitta sin lösning.
En röd hjältinnas död är inte bara något så ovanligt som en deckare i kinesisk miljö, utan också en fascinerande skildring av det moderna Kina. En bok för både deckarfantaster och Kinaentusiaster.

»Qiu Xiaolong och Chen framstår som fullt värdiga efterföljare till Henning Mankell och Kurt Wallander.«
Tomas Löfström, Sydsvenska DagbladetFÖRFATTAREN: Qiu Xiaolong är född i Shanghai, där han har verkat som poet, översättare och kritiker. Sedan 1989 bor han i USA, där han undervisar i kinesisk litteratur vid Washington University.
En röd hjältinnas död har nominerats till priset Edgar Award, och har tilldelats det förnämliga deckarpriset Anthony Award i klassen bästa debutant.