Bläddra

En vecka i Berlin

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

En vecka i Berlin

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Unge Jesper Lier kommer till Berlin full av förhoppningar och drömmar. Medan vänner och bekanta börjar plugga och tar sina första kliv på karriärstegen, har Jesper bestämt sig för en annan väg: han ska bli författare. Men det går inte riktigt som han har tänkt sig. På dagarna sliter han som praktikant på en tidning och på nätterna knaprar han piller, dricker och skriver på den stora romanen som bara blir tjockare och tjockare. När han slutligen inser att romanen är värdelös, bränner han den och då börjar plötsligt figurerna från romanen att dyka upp i hans liv. Och de vill honom allt annat än väl...
En vecka i Berlin är en tragikomisk roman om att brottas med sina drömmar och om det där hålet man kan ramla ner i innan man tar klivet in i vuxenvärlden.
Benedict Wells föddes 1984 i München. Efter skolgången på olika internat i Bayern, flyttade han till Berlin och började skriva samtidigt som han försörjde sig med diverse ströjobb, bl. a. som tv-redaktör. Wells debuterade 23 år gammal med den kritikerrosade romanen Becks letzter Sommer (Becks sista sommar) och var den yngste debutanten någonsin på Diogenes, Europas största skönlitterära förlag. Året efter debuten kom En vecka i Berlin som Wells skrev redan när han var 19 år. Hösten 2011 utkommer hans tredje roman i Tyskland. Benedict Wells lever idag i Barcelona och ses som ett av den tyska litteraturens stora framtidshopp.
En vecka i Berlin ingår i Thorén & Lindskogs serie för ung tyskspråkig litteratur.