Bläddra

Entreprenörskap

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management

Entreprenörskap

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management
Köp här
Vi lever i en värld som blir mer och mer globaliserad och där samhällsförändringarna går allt snabbare. För att kunna möta en sådan framtid har ett behov av att vara "entreprenöriell" vuxit fram. Förmågan att skapa nya vägar och se möjligheter när världen ständigt förändras blir allt viktigare. Entreprenörskap handlar om att ta vara påvkreativitet och hitta nya vägar, om att se möjligheter och att våga skapa något nytt. Det kan leda till förnyelse och förändring, något som för utvecklingen framåt.

Entreprenörskap är en lärobok för gymnasiet, skriven utifrån Gy 2011:s riktlinjer. Med färgstarka exempel från intressanta entreprenörer belyser författarna områden som beskrivs utifrån relevanta teorier. Boken delas upp i åtta kapitel och tar upp samtliga moment som ingår i kursen. Innehållet är lättillgängligt, överskådligt och gör det enkelt för eleven att sätta in sig i ämnet.

De åtta kapitlen är

Entreprenörskap
Idéutveckling
Projektet
Mötet
Ledarskap
Marknadsföring
Presentationsteknik
Finansiering

Tobias Schildfat är utbildad civilekonom och driver idag e-handelsföretaget Solentro. Han är även författare till boken som toppat försäljningslistorna, "Vägen till din första miljon - alla kan bygga en egen pengamaskin".

Johan Paulsson är läromedelsförfattare och utbildad ämneslärare i psykologi. Vid sidan av undervisningen driver han ett konsultföretag inom utbildning.