Bläddra

Europa : klassiska barer, pubar, klubbar, caféer

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här

Europa : klassiska barer, pubar, klubbar, caféer

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här
Europa: Klassiska barer, klubbar, pubar & caféer är en personlig och inspirerande guidebok. Formgivaren och journalisten Carl Fredrik Holtermann har under drygt tio år rest runt i Europa och besökt närmare 400 barer, bistroer, caféer, pubar, privata klubbar, ölhallar och diskotek. Den gemensam nämnaren är att de alla i någon mening är »tidlösa«. De har en lång historia eller är kända för någon särskild händelse, drink eller gäst. De har sin egen kultur, stamkrets och unika atmosfär.
Läs om barerna där gästerna fortfarande minns stamgäster som Beckett, Gainsbourg och Bardot. Om de spanska och portugisiska pipklubbarna. Om ställena som stänger sist i hela Paris. Om David Bowies och Blixa Bargelds stamställen i Berlin. Om modemaffians ställen i Milano och Prags klassiska källarpubar. Om arbetarnas ölcaféer i Köpenhamn. Om historiska gaybarer, diskotek och privata klubbar där kungligheter kan festa ostört.

CARL FREDRIK HOLTERMANN [f. 1965] är journalist, formgivare, författare och konstnär. Han har medverkat i en lång rad tidningar och har tidigare bland annat skrivit Gå ut, en bok om Stockholms nattliv mellan 1967 och 1997. Han har också medverkat som skribent i Klassiska hotell & äkta pensionat och Kondisboken.