Bläddra

Fadertabberaset

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Fadertabberaset

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Han kallar sig M-Man. På den första bilden står han på knä och kysser en medalj som skymmer nästan hela ansiktet. Nina klickar upp nästa. De bruna ögonen tittar rakt på henne. Hon stirrar tillbaka. Lockigt hår, den lilla men förhållandevis fylliga munnen och den svaga buktningen på näsan. Allt stämmer, även om han är äldre. Hon torkar svettdroppen på överläppen och vänder bort blicken. Det känns som att han vet att hon tittar på honom. I hennes fantasier råkar de kliva på samma buss, eller får borden bredvid varandra på någon restaurang. En dejtingsajt är inte samma sak. Det finns ingen naturlig öppning. Hon försöker få fatt i fladdret under huden.
Nina vet att hennes pappa Martin inte vill ha någon kontakt. Men en dag hittar Nina sin pappa på dejtingsajten ”Unicorn”. Hon ser sin chans att få reda på mer om fadern hon aldrig fick lära känna. Ovetande om vem hon är går Martin på dejt med sin dotter.
Fadertabberaset är en berättelse om identitet och längtan efter att lära känna föräldern man aldrig hade.
I sin debutroman skriver Linda-Maria Grönkvist om desperation och smärta, med ett levande språk och humoristisk dialog. Fadertabberaset är en berättelse som balanserar på gränsen till det otillåtna.