Bläddra

Fällan

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Fällan

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

MÖRK NOVEMBER I REYKJAVIK och vulkanaska lägger sig över staden. Under en uppslitande skilsmässa ber Sonja fel person om hjälp. Hon dras in i en skoningslös kriminell värld, där hon tvingas smuggla narkotika för att återfå vårdnaden om sin son. Fast i den gillrade fällan blir Sonja en smart spelare med iskalla nerver. Islands bankirer är avskydda efter finanskrisen, men den svala Agla visar ingen skam. Inte när hon utreds för ekobrott. Däremot när lusten till Sonja driver henne att höra av sig. På morgonen är hon borta igen. Som om kärleken är för het för att hålla.

En lika sexig som politisk, moralisk intrig om vad som händer när människor överträder gränser de inte trodde var möjliga. Från författaren som förnyat nordic noir, nu för första gången utgiven på svenska.

Lilja Sigurdardóttir är bosatt i Reykjavik och prisbelönt manus- och kriminalförfattare. Hon växte upp i Mexiko, Sverige, Spanien och Island och har översatts till flera språk. Hon tilldelades det isländska litteraturpriset Blóðdropinn för bästa kriminalroman 2018 och 2019 och har nominerats till bland annat Glasnyckeln och CWA International Dagger-priset.

Fällan är den första delen i en Reykjavik noir-trilogi, en trilogi som Palomar Pictures i Kalifornien har köpt filmrättigheterna till.


"Den invecklade handlingen är makalöst originell, med många turer och svängar som man aldrig hade kunnat ana. Årets thriller." New York Journal of Books

"Lilja Sigurdardóttir levererar en diaboliskt effektiv thriller med en ultrarealistisk plott." L´Express

"Du kommer fångas helt av Fällan." Marie-Claire

"Nordic crime-vågen fortsätter leverera... Den nämnda Fällan är här en flerhövdad hydra... Sigurdardóttir undviker att krusa med klar sympati för någon av sina karaktärer, till och med den hårt pressade Sonja, men hon får oss ändå att vilja fortsätta läsa." The Guardian