Bläddra

Flickan från Paradiset

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Flickan från Paradiset

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

En sagoskimrande och gripande roman i Paulo Coelhos anda

Hittebarnet Yemen växer upp i oasen Paradiset, en plats präglad av trygghet och harmoni. Hon tar hand om sin fosterbror och mellan dem finns en kärlek som är få förunnad. Men deras närhet gör fostermodern avundsjuk och hon säljer Yemen som brud till en resande handelsman. Djupt sårad av moderns svek tvingas flickan följa med sin make till en annan oas.

Den nya tillvaron är torr och död som sanden i öknen. Det känns som om livet är slut och Yemen förlorar all självkänsla och fylls av mörker. Men en dag möter hon en främling vid brunnen. Bethel väcker hennes nyfikenhet och förmår henne att söka inåt efter insikter om sig själv. Yemen förstår att hon inte haft modet att leva fullt ut, och med Bethels hjälp börjar hon förändras. Den värld han berättar om är fantastisk och främmande   livet kanske är något helt annat än hon trott? 

Flickan från Paradiset är en berättelse om att finna sin inre styrka och lära sig älska sig själv.

***

AGNETA SJÖDIN är född 1967. Hon är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler och har jobbat som programledare sedan1990-talet, bland annat i Fångarna på fortet. Hon har också skrivit en rad hyllade romaner och faktaböcker, bland annat bästsäljande En kvinnas resa (2008), Ett ljus i mörkret (2010) och Från hjärtat: Inspiration, hälsa, träning och förändring (2017).