Bläddra

Flickan i fönstret

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Flickan i fönstret

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Året är 2007 och det går mot höst. Nicolas Sarkozy har vunnit det franska presidentvalet och den försvunna flickan, Madeleine McCann, är årets nyhet.

   Anders och Monica Hademark och deras fyrårige son, Linus, bor i en lägenhet i Trelleborg. Monica har under en tid pratat om att hon vill flytta till hus. Hon tycker att det skulle bli bättre för Linus.

   En dag när Anders står och tittar i skyltfönstret på bilderna av de husobjekt som fastighetsbyrån har till försäljning ser han sin gamle vän därinne. Chris Berg, som han inte sett på tjugofem år, kommer ut och berättar att han blivit fastighetsmäklare. När han får höra Anders önskemål berättar han att de nästa dag ska få in ett hus vid havet. Chris lovar Anders att han ska få se på huset först av alla. 

   Paret Nilsson har bott i huset i många år men har bestämt sig för att flytta till Filippinerna eftersom de fått möjligheten att ta över en restaurang där. Deras 39-årige son har redan åkt ner för att börja arbeta på restaurangen.

   På visningen tycker Anders sig känna igen Ingvar Nilsson, men kan inte placera honom. När Anders och Monica gått in, tillsammans med Annabelle Nilsson, står Chris och Ingvar kvar därute. Det ringer i Chris telefon, och när han svarar går han mot grannhuset. Han stannar till och tycker sig höra en engelskspråkig flickröst inifrån huset.