Bläddra

Follower : fjorton meningar om ett fiktivt barnbarn

Kategorier: Science fiction Skönlitteratur

Follower : fjorton meningar om ett fiktivt barnbarn

Kategorier: Science fiction Skönlitteratur
Köp här

 

Det är september 2055. Nio Schulz befinner sig i HTUA-Kina för att lansera sitt nya revolutionerande koncept: True Barefoot Running. I en värld styrd helt av datorer och övervakningskameror, en högteknologi som alla har anpassat sig till, översvämmas Nio av ständigt pockande information: i Australien sprängs radioaktiva vätebomber, flickvännen Sabena, som är på en textilmässa i Minneapolis, vill förhandla om surrugatkostnader och @dpa rapporterar om den avlidna, relevanta enstöringen och bakåtsträvaren Alexander Umnitzer hans farfar. 
    Nio är framåtsträvande och kämpar för att hålla sig uppdaterad. Men på väg till ett viktigt affärsmöte försvinner han plötsligt från övervakningsmyndigheternas radar.

Follower
är en humoristisk och djärv berättelse om framtiden som driver med det moderna samhällets tekniska utveckling, med vårt beroende av tekniska prylar, med vår kroppsfixering och vikten av att träna. Men det är inte utan att skrattet ibland fastnar i halsen.

Av författaren till den internationella succén Den tid då ljuset avtar.

Röster om boken:

"En grotesk, väldigt komisk och oerhört underhållande roman om vår absurda samtid." 
Süddeutsche Zeitung

"Eugen Ruge lämnar sina läsare roade och förskräckta, upprivna och hänförda. Follower är nog den mest säregna boken den här hösten." 
NDR Kultur

"Ruge skriver med knuten näve, fränt, virilt, stundtals övertydligt men precist på pricken och insiktsfullt ... Beundransvärt hur lätt han lyckas med genrebytet." 
Frankfurter Allgemeine Zeitung 

"Facebook-generationens Stäppvargen." 
Radio Eins