Bläddra

Första gången jag såg dig

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Första gången jag såg dig

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här
"Det enda du såg var Alice."

Yasmin är fixerad vid Alice, den populära tjejen i klassen. I en särskild Alice-ask samlar hon saker som tillhört henne: en lapp med ett ritat hjärta, ett godispapper eller en strumpa som luktar som hon. Men en dag får Yasmin syn på en ensam man som står och iakttar Alice vid skolan. Hon får för sig att han tänker kidnappa henne och ser sin chans att ingripa och bli Alices räddare. Men är Alice verkligen i fara eller är allt bara en produkt av Yasmins fantasi? Hon söker upp mannen och försöker nästla sig in hos honom för att kunna vara på rätt plats när han väl begår brottet. Men precis när hon börjat släppa tanken på att han kommer att ta Alice, det var nog inbillning alltihop, då försvinner hon.

Första gången jag såg dig är en briljant och nattsvart spänningsroman som garanterat kommer att krypa under skinnet på dig.

"Den här boken är fruktansvärt bra!" Jenny Lindh, TV4 Nyhetsmorgon

"'Första gången jag såg dig' är i utkanten av deckargenren: ett psykologiskt porträtt som påminner om Ruth Rendells bästa böcker." Lotta Olsson, DN

"En kolsvart thrillerkomedi. En roman du läser med ena handen halvt för ögonen" The Guardian

"Otroligt skrämmande, detta en av de bästa böcker jag läst i år." The Independent

TASHA KAVANAGH har en bakgrund inom film. Hon jobbade med detta i tio år med bland annat filmer som Sju år i Tibet och The Talented Mr Ripley. Hon har skrivit flera barnböcker under sitt flicknamn, Tasha Pym. Första gången jag såg dig är hennes första roman. Hon bor i Hertfordshire med sin familj.