Bläddra

Fossiljägarna : en berättelse om besatta vetenskapsmän och fisken som klev upp på land

Kategorier: Historia och arkeologi

Fossiljägarna : en berättelse om besatta vetenskapsmän och fisken som klev upp på land

Kategorier: Historia och arkeologi
Köp här
»En populärvetenskaplig bedrift.« Upsala Nya Tidning

Hur det gick till när fisken klev upp på land? Det har varit ett av de största vetenskapliga mysterierna, en klassisk gåta som många velat lösa. Fossiljägarna är en fängslande skildring av de svenska fossiljägare som kartlade en av de viktigaste förändringarna i vår världs historia. Deras upptäckter skapade rubriker världen över samtidigt som de nya kunskaperna kom att forma den moderna människans syn på de stora och eviga frågorna om vårt ursprung.

Personliga tragedier, ovanliga levnadsöden, storpolitik och akademisk rivalitet. Detta är några av beståndsdelarna i den dramatiska berättelsen om de forskare som var beredda att offra allt för att hitta det avgörande beviset för hur livet i havet tog det avgörande klivet upp på land.

Om författarna:

Martin Widman är vetenskapsjournalist och TV-producent. Har under flera år arbetat på Sveriges Radio och SVT med berättelser om djurens och människans evolution.

Björn Hagberg är författare och manusskribent för TV. Har sedan många år intresserat sig för allt som finns under havets yta, vilket bland annat resulterat i böcker om vrak i Östersjön och det försvunna svenska signalspaningsflygplanet DC-3:an.