Bläddra

Fotografens ögonblick : lär dig hur en av världens bästa fotografer arbetar

Kategorier: Fotografi Fotoutrustning och fototeknik Konst
Köp här

Fotografens ögonblick : lär dig hur en av världens bästa fotografer arbetar

Kategorier: Fotografi Fotoutrustning och fototeknik Konst
Köp här
En inspirationskälla och en lärobok Joe McNally är en av världens toppfotografer när det gäller digital fotografering. Hans verk har prytt omslagen på kända tidskrifter som Sports Illustrated, Time och National Geographic. Nu bryter han ny mark när han gör något som ingen fotografibok gjort tidigare, genom att blanda "coffee table"-bokens fantastiska bilder och eleganta layout med de ovärderliga kunskaper som man bara hittar i riktiga läroböcker.

När Joe inte har uppdrag för de största tidskrifterna och de stora företagen, är han klassrumslärare i ljussättning, porträttfotografering och hur man tar "bilden". Seminarierna här är vanligen reserverade för en handfull fotografer om året, men i den här boken har du nu möjlighet att lära dig samma tekniker som Joe lär ut på sina seminarier och lektioner.

Det som gör denna bok så unik är "inlärningstriangeln" där (1) Joe bryter ner ett koncept till en enda kort mening. Det börjar vanligtvis med något som "En redaktör på National Geographic bad mig..." och sedan delar han med sig av de svårförvärvade yrkesknepen som du bara kan få från någon som tillbringat en livstid bakom objektivet. (2) På framsidan av den är boken illustreras Joes teknik med hans briljanta bild. Och (3) i boken beskrivs historien om hur bilden togs och vilken utrustning han använde (objektiv, f/stop, ljussättning, tillbehör m.m.) och även vilka utmaningar du möter med denna typ av projekt och hur du ska göra för att själv ta samma bild.

Boken ger dig också något mer. Den inspirerar. Den utmanar. Den informerar. Men det kanske allra viktigaste, den hjälper dig förstå fotografi och konsten att ta fantastiska bilder på en nivå som du inte trodde var möjlig. I boken finns massor av aha-upplevelser - insikterna som gör att allt faller på plats. Den ger dig det där underbara tillfället är allt plötsligt får en mening - då det säger klick.

Författaren och fotografen Joe McNally är en internationellt hyllad fotograf, vars karriär har utspelat sig över 30 år och inkluderar uppdrag i över 50 länder. Han har fotograferat för kända tidskrifter som Time, Sports Illustrated, Life och National Geographic. Han har också gjort reklambilder för Taget, Nikon och Sony, bara för att nämna några stora företag. Han har fått flera internationella utmärkelser. Ett av Joes mest kända projekt är Faces of Ground Zero, en jättesamling bilder, som är ett av de mest kända konstnärliga gensvaren på tragedin med World Trade Center.