Bläddra

Från Kirkenes till Andorra – att turista med husvagn

Kategorier: Hotell- och boendeguider Humor Livsstil, hobby och fritid Resa med husvagn och husbil Reseguider Resor och platser
Köp här

Från Kirkenes till Andorra – att turista med husvagn

Kategorier: Hotell- och boendeguider Humor Livsstil, hobby och fritid Resa med husvagn och husbil Reseguider Resor och platser
Köp här
Det här är ingen saga. Allt är faktiskt sant, men det är berättat på ett annorlunda sätt kanske..

Om du har funderat på en härlig semester i Sverige eller i Europa med bil och husvagn? Varför inte börja med att läsa den här boken. Björn Aréns erfarenheter av livet som nomadiserande fricampare läser man med glädje, oavsett om man ska åka på husvagnssemester eller bara funderar på det.
I "Från Kirkenäs till Andorra" tar han med läsaren till kända och väldigt okända resmål och ger nyttiga tips om camping i osannolika miljöer. Allt från den sunkiga platsen bakom en timmerstapel i norra Värmland till en kraftigt överbefolkad rastplats på hemväg från Andorra.
Somna med familjen, inte till cikadors ljuva filande i Medelhavsnatten, utan till brummet från långtradares kylaggregat någonstans i Sverige. Med obetalbar humor beskrivs här familjens vedermödor......

Om författaren:
Björn är tekniker med många intressen där nyfikenhet och förmåga att se saker på ett annorlunda sätt är en del av personligheten... Med hans känsla för bilar och trafik och intresse för nya människor och miljöer, har åren som kringresande fricampare gett en minnesbank att ösa ur och här presenterar författaren sina upplevelser på ett analytiskt, dråpligt och typiskt arénskt sätt. Hans tillvägagångssätt kan beskrivas som journalistiskt; först tar han reda på hur saker fungerar, sedan bjuder han läsaren på oväntade aha-upplevelser.
Tidigare har Björn skrivit tekniska läroböcker, nyhetsartiklar och kåserier. Den här gången är målet ett annat; att berätta om hur man får ett rikare liv som husvagnsägare. Ingen har nog berättat så inspirerat om det förut.

Det här är ingen saga. Allt är faktiskt sant, men det är berättat på ett annorlunda sätt kanske..

Om författaren:
Björn är tekniker med många intressen där nyfikenhet och förmåga att se saker på ett annorlunda sätt är en del av personligheten... Med hans känsla för bilar och trafik och ett intresse för nya människor och miljöer, har åren som kringresande fricampare gett en minnesbank att ösa ur och här presenterar författaren sina upplevelser på ett analytiskt, dråpligt och typiskt arénskt sätt. Hans tillvägagångssätt kan beskrivas som journalistiskt; först tar han reda på hur saker fungerar, sedan bjuder han läsaren på oväntade aha-upplevelser.
Tidigare har Björn skrivit tekniska läroböcker, nyhetsartiklar och kåserier. Den här gången är målet ett annat; att berätta om hur man får ett rikare liv som husvagnsägare. Ingen har berättat så inspirerat om det förut.

Recensioner:
Sune Tholin, Provinstidningen Dalsland:

"Björn Arén är känd för PD:s läsare, inte minst för vassa, frispråkiga och ibland lite vanvördiga inlägg på vår insändarsida. Lagom till jul kommer nu boken "från Kirkenäs till Andorra - att turista med husvagn" av hans penna......
"Läsare som har egna erfarenheter avsemestrar med husvagn - eller med finare (?) släktingen husbil - känner säkert igen mycket i Aréns skildring. Och den som inte själv gett sig ut på sådana färder kan helt strapatsfritt med boken göra imaginära resor med Arén som guide och rådgivare.
Bokens lättlästa och underhållande 200 sidor är rikt illustrerade med fotografier från när och fjärran..."

Tommy Lövgren, Dalslänningen:
"..... Texterna är välskrivna. Att Björn Arén också skrivit framförallt nyhetsartiklar och kåserier märks...."