Bläddra

Fredrik Skavlans samlade teckningar

Kategorier: Seriestrippar Tecknade romaner, serier och skämtteckningar

Fredrik Skavlans samlade teckningar

Kategorier: Seriestrippar Tecknade romaner, serier och skämtteckningar
Köp här

Att Fredrik Skavlan är en av de populäraste programledarna i svensk TV de senaste åren har väl inte undgått någon, men att han dessutom är en skämttecknare av rang är kanske inte lika känt. Han har vid sidan om sin programledarkarriär publicerat teckningar i en rad norska dagstidningar och tidskrifter i snart 30 år. Kartago har samlat pärlorna ur hans långa produktion i en praktfull samling

Hans teckningar och linjer är enkla, avskalat rena och bär en omisskännlig touch av egensinne. Skavlan äger är inte bara satirikerns genomskådande blick, utan även den sanne humoristens lätta handlag. Och han är på något sätt hela tiden förbaskat roligt, med ett glatt leende i mungipan, i en anda som inte står Gary Larson långt efter.

Här träffar vi på den förvånade krokodilen som får ett mail " Är det sant? Är du också en söt liten kissekatt som jag!? Ska vi mötas och leka tillsammans nere vid floden?

Eller bokbiträdets råd till kunden som köpt för många självhjälpsböcker "Köp den här: Konsten att sluta köpa självhjälpsböcker"

Boken innehåller också ett humoristiskt förord där Skavlan berättar om sin tecknarkarriär.