Bläddra

Frihetsgrisen

Köp här

Frihetsgrisen

Köp här

"Nutida arvtagare till Ivar Lo" tycker Sundsvalls Tidning.  

Kjell Eriksson är trädgårdsmästare och författare. Innan han skrev sin kända kriminalserie om Ann Lindell gav han ut två fristående romaner. Frihetsgrisen är Kjell Erikssons andra roman och huvudpersonen heter Henning Berger.

Henning blir kvar som gårdskarl på Vråby gård i Uppland. Han föddes till statare och får uppleva många förändringar under sitt långa arbetsliv. Som pensionär får han besked att gården ska förvandlas till något helt annat. Henning säger då till sin favoritgris på gården, galten Oskar: - Har du hört något så larvigt. Här ska spelas golf. Vi har odlat jorden i generationer och nu ska det bli gräsmatt. Med hål i!

Ibland får vinden på Vråby gård den gamla vällingklockan att plötsligt ringa. Henning känner sig tvingad att blåsa till strid, i garderoben står älgstudsaren .... Men han får ett råd av grannen: - Flytta ner på samhället, Henning. Du har gjort ditt på Vråby. Nu är det andra som tar över.

Frihetsgrisen är en spännande, komisk, sorglig och kärleksfull roman.

Recensioner: Kjell Eriksson hör till de bästa av våra nutida arvtagare till Ivar Lo, Fridell med flera. Frihetsgrisen är en mångsidig och storartad kärleksförklaring till jordens arbetare och jorden själv. - Sundsvalls Tidning