Bläddra

Glädjen

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Glädjen

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Louise snubblar genom livet med sorg i själen och ett mörker i hjärtat. Uppväxten med en psykiskt instabil mor och en far med ständigt skiftande flickvänner som motvilligt axlade styvmorsrollen har satt djupa spår. Men när Louise får veta att hon och Pablo väntar barn, då tar hon ett avgörande beslut. Från och med nu ska hon sluta vara olycklig, hon måste begrava mörkret en gång för alla. Louise brottas med frågor som de flesta föräldrar någon gång ställts inför: hur för man vidare det som är bra och inte det som är dåligt? Hur förändras man av föräldraskapet? Kan man älska sina barn för mycket? Hur skyddar man dem? Hur släpper man taget?

Justine Lévy har skrivit en självutlämnande bok som med flödande språk och hög igenkänningsfaktor fångar läsaren från första sidan.

Justine Lévy är fransyska och äldsta dottern till Bernard Henri Lévy företagare, filosof och författare och dotter till fotomodellen Isabelle Doutreluigne. Hon arbetar som redaktör och författare och bor i Paris tillsammans med skådespelaren Patrick Mille och deras två barn.

"Glädjen är målet, ett dagligt måste men också en plikt." L'EXPRESS

"Glädjen är en roman om glädje men också om oron över att faktiskt vara mor." LE MONDE