Bläddra

Grannar i död och lust

Kategorier: Deckare Mysdeckare Skönlitteratur
Köp här

Grannar i död och lust

Kategorier: Deckare Mysdeckare Skönlitteratur
Köp här

Ny mysig och klurig feelgood-deckare från författarna bakom Ester Karlsson med K och Mord i Falsterbo-serien 

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Det har dragit ihop sig till städdag med obligatorisk närvaro, vilket sannerligen sätter grannsämjan på prov. Innan dagen är över försvinner en av de nyinflyttade grannarna spårlöst för att senare hittas död ovanpå det gemensamma cykelskjulet. Ester, hennes ständigt bantande syster Barbro och den hypokondriske svågern Arne, får genast polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker.

Grannar i död och lust är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K och uppföljaren Ett lik i garderoben - båda härliga pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor.   

CHRISTINA OLSÉNI är civilekonom med många år i internationella koncerner och som entreprenör. MICKE HANSEN har under många år arbetat som artist, låtskrivare och manus-författare till TV. Båda författarna är bosatta på Falsterbonäset.   

»Om läsaren här får associationer till Agatha Christies miss Marple eller Maria Lang och hennes alter ego Almi Graan, så är det helt i sin ordning.« DAST Magazine om Ester Karlsson med K     

»Det råder stor brist på böcker i denna genre där man förenar mysdeckare à la Agatha Christie med humor.« SMÅLANDSPOSTEN   

»Gott om humor och lättsamt hanterade mord i en välskriven historia.« BORÅS TIDNING