Bläddra

Gustaf Julalbum 2003

Kategorier: Tecknade romaner, serier och skämtteckningar
Köp här

Gustaf Julalbum 2003

Kategorier: Tecknade romaner, serier och skämtteckningar
Köp här

"Gustaf - julalbum 2003" är det sextonde seriealbumet med Gustaf som utges på Bonnier Carlsen och enligt tradition innehåller det ett urval av de bästa söndagssidorna, denna gång hämtade ur 2002 och 2003 års produktion. Den 25-årsjubilerande katten Gustaf torde vid det här laget åtnjuta viss respekt.

Några imponerande fakta: Serien läses i över 2600 tidningar världen över. Seriestripparna översätts till 27 språk och läses av uppskattningsvis 263 miljoner människor dagligen! 130 miljoner böcker publicerade av 65 olika förlag har sålts runt om i världen. Den animerade teveserien har gjorts i 121 halvtimmesavsnitt och har mer än 100 miljoner tittare dagligen.

Jim Davis, som är pappa till katten, har sagt att Gustaf (Garfield) är ett slags koncentrat av alla katter han kommer ihåg från sin barndom, som han sedan låtit klä i orange päls. Hans buttre farfar, James Garfield Davis, fick bidra med namnet till katten, som den 19 juni 1978 gjorde sin entré i 41 dagstidningar. Alltsedan dess har Gustaf blivit en gigantisk industri, men studion Paws Inc. har den totala kontrollen under överinseende av Jim Davis själv, som fortfarande är involverad i det dagliga produktionsarbetet.