Bläddra

Halvvägs… och sedan?

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Halvvägs… och sedan?

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
För ett barn omringat av personer med psykiskt ohälsa kan livet innebära en alltför stor smärta. Slutar alltid livet i en tragedi? Halvvägs... och sedan? är första delen av en trilogi, där läsaren får följa de känslige Raouls liv. Ett problematiskt förhållande till modern och en psykiskt sjuk far gör honom till en fortfarande känslig vuxen, men trots detta förlorar han aldrig sin livsbejakande inställning till tillvaron.

Tonåren som barn i huset hos en bretagnsk familj öppnar Raouls blick för andra synsätt än de strikt svenska när han jämför svenskt och europeiskt sätt att vara. Förälskelsen i en italienska, giftermålet och rollen som far får honom att mogna. För den nyfikne Raul – och för läsaren - öppnar varje möte ett nytt universum.

Den brett anlagda episka skildringen utmärks av ett utmejslat språk, psykologisk insikt och författarens förmåga att ingående behandla ett levnadsöde, med mod att gå bakom fasader och visa människornas sårbarhet, hopp, glädje och förtvivlan.

Per Werner har under hela sitt liv haft stort intresse för språk och skrivande, alltifrån journalistutbildning och lärargärning till mångårig översättarverksamhet mellan svenska och franska i båda riktningarna.