Bläddra

Hans Lindströms undanflykter

Kategorier: Humor Humorsamlingar och antologier Livsstil, hobby och fritid

Hans Lindströms undanflykter

Kategorier: Humor Humorsamlingar och antologier Livsstil, hobby och fritid
Köp här

I denna bok, "Undanflykter", har vi samlat det bästa ur Hans Lindströms tidigaste böcker och för första gången publicerar vi dem i färg. 180 sidor Lindströmklassiker helt enkelt.

För att kunna teckna satirer på ett trovärdigt sätt måste man ha varit med om en del själv och betraktat livet från olika sidor. "Först då får man överblick och distans på samma gång. Först då förstår man att se det absurda och komiska, även i allvarliga och till och med djupt tragiska situationer. Först då skiter man i vördnaden för auktoriteter", säger Hans Lindström.

Efter ett brokigt liv som lagerarbetare, lastbilschaufför, sjukvårdsbiträde, svetsare, betongarbetare och filosofie doktor är Hans Lindström idag en av Sveriges mest välkända satirtecknare. Hans bilder syns i de mest skilda publikationer, bland annat Dagens Nyheter, Hundsport, Transportarbetaren, Vårdfacket, Sjukhusläkaren, Matmagasinet, Jakt & Jägare, Trucking Scandinavia, Ut i vår hage och Hemmets Veckotidning. Finanstidningen fick han dock sparken från för att han ritade limousinerna för långa. Hans Lindström har cirka hundratusen besökare varje månad på sin blogg.

"Hans Lindström är en konstnärlig rabulist, en rebell i kulturens kanske snabbaste yttring - satirtecknandet. Hans teckningskonst kännetecknas av total oräddhet, av en avsaknad av respekt för den i samhället för tillfället rådande uppfattningen av vad man får och framför allt inte får skämta om."
- Gunnar Lundh, Humanisten

"Det skabrösa lockar den vildsinte skämttecknaren Hans Lindström. Bland alla nakna och särade ben ser Lindström också med fasa på det råa samhälle som efterträder folkhemmet. Ibland svartnar innehållet i teckningarna. Hans Lindström ser med vrede på världens tillstånd."
- Nisse Larsson, Dagens Nyheter