Bläddra

Historien om Herta 1 : Apelviken

Kategorier: Historisk romantik Historiska romaner Romantik Skönlitteratur

Historien om Herta 1 : Apelviken

Kategorier: Historisk romantik Historiska romaner Romantik Skönlitteratur
Aldrig att hon släpper taget om sina drömmar. Och aldrig att hon låter någon bestämma över henne igen.

Det är 1910-tal när den unga pigan Herta lämnar bondgården i Östergötland efter att bondsonen våldtagit henne och hon tvingats lämna bort barnet. Av en händelse blir hon erbjuden en tjänst som sjukvakterska på Apelvikens kustsanatorium, och får möjlighet att påbörja ett nytt liv. Nu när hon börjar tjäna egna pengar, kanske hon så småningom kan få tillbaka sin son och skapa ett hem åt dem båda?

Det blir en omvälvande tid för Herta, där hon utsätts för prövningar hon aldrig hade kunnat föreställa sig. Men hon får också smak på det hon önskar sig allra mest: frihet.

På sanatoriet möter hon bland andra den sorglösa sjuksköterskan Kristin, den nytänkande och stilige danske doktor Vagn, den bittra och barska översköterskan Esther och så förstås tuberkolospatienterna, som hon ofta kommer nära och ibland förlorar.

Historien om Herta är en gripande, historisk romanserie om en ung, egensinnig kvinnas kamp för självständighet och rätten till sitt eget liv. Berättelsen är skriven av Anna Sundbeck Klav (pseudonym).