Bläddra

Hjärnkoll på maten

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap

Hjärnkoll på maten

Kategorier: Psykologi Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan.


I Hjärnkoll på maten beskriver författarna olika strategier som kan rädda dig från att hamna i snabbmatsträsket. Du får hjälp att hantera farliga fällor som lunchrestaurangen, fikapausen på jobbet och fredagsmyset i tevesoffan. Livsmedel som är bra för både hjärna och hjärta är grunden för en slankare livsstil. En bra början är att rensa ut skräpmaten från kylskåp och frys. Nästa steg blir att lägga om rutten i matbutiken och fokusera på råvaror som ger långvarig mättnad.


I boken ger författarna idéer och inspiration till smartare vardagsmat. Några smakprov: tomatsås för gourmeter, självlagande kyckling med apelsinsmak och en lammstek som är färdig att servera när du kommer hem från jobbet! I boken får du också goda råd på vägen från några av Sveriges mest kända matprofiler: Fredrik Eriksson, Karin Fransson, Martin Johansson, Malin Söderström och Tami Yasumoto. Trots att de ständigt utsätts för frestelser lyckas de hålla sig i form. De delar med sig av recept på hälsosamma och lättlagade rätter.Om du har svårt att gå ner i vikt - och ännu svårare att hålla vikten - då får du äntligen veta varför! Och du får tips som gör att du kommer att lyckas få matbalans. Här finns mängder med aha-upplevelser. Här finns övningar, tankeverktyg och massor av kloka råd.
Marcus Nilsson, Topp Hälsa


En inspirerande, kunskapstät uppföljare till deras förra succébok Hjärnkoll på vikten.
Ingalilla Mosander, Aftonbladet


Genomtänkt om hur man ska lägga om sina matvanor så att hjärnan blir gladare, i stället för att tvinga hjärnan till bantning som är dömd att misslyckas. Recept som gör att det vattnas i munnen. Här är maten i första hand god, att den är nyttig är en trevlig bieffekt.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter


Hjärnkoll på maten beskriver pedagogiskt hur man kan bli medveten om sina medvetna val och samtidigt äta väldigt gott. Att författarna älskar mat är uppenbart, varje sida lockar med matiga tips, korta eller längre recept på läckerheter -gärna med en klick smör eller en skvätt vin i.
Johanna Brydolf, Laga Lätt


I hjärnkoll på maten hittar man många smarta tips på hur man får in den bra maten i vardagen.  Författarna visar på många kreativa sätt att fylla kylskåpet på. Väldigt inspirerande.
Jennifer Dysell, Svenska Dagbladet


"Inte en till?", kanske ni säger. Jo, den här boken behövs, då den skiljer sig en hel del från andra populära kostböcker. ... Det är lätt att hänga med i boken, språket är enkelt och det finns avsnitt som tilltalar alla.
Solveig Voyce, Säffle-Tidningen


Helt klart kan författarna sin sak. På ett enkelt sätt ger de konkreta tips och råd hur du kan byta ut skräpmaten mot den smarta hjärnmaten. Tipsen blandas med recept på nyttiga maträtter. En bra uppslagsbok att ha hemma om du vill vara lite nyttig.
Katarina Connheim, Byggnadsarbetaren

Allt du behöver veta om hur hjärnan fungerar när det gäller mat. Faktaspäckat om varför viss mat gör dig sötsugen - och varför viss mat gör dig mätt och belåten länge, länge.

Marcus Nilsson, Topp Hälsa