Bläddra

Hotell är till för vila

Kategorier: Deckare Klassiska deckare Skönlitteratur
Köp här

Hotell är till för vila

Kategorier: Deckare Klassiska deckare Skönlitteratur
Köp här

I Hotell är till för vila gör Ulla Trenters klassiska deckarhjälte Harry Friberg en comeback i gestalt av Henry Fröberg. Hanär 80 år gammal när han kliver av tåget i Malmö för att firasin födelsedag. På stationen springer en ung kvinna rätt in ihonom och hennes resväska far i väg över stationsgolvet.
Det visar sig att Louise Wallin bor på Hotell Baltzar,samma hotell som Henry Fröberg ska checka in på. Menvarför var Louise på stationen med en väska om hon redanbodde på hotellet? Vilka är hennes kopplingar till denterroristgrupp som vill spränga Öresundsbron? Och vadinnehåller väskan?

 

 

ULLA TRENTER [1936-2010] är en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.