Bläddra

Ines har inte något att bjuda på

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Ines har inte något att bjuda på

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Ines är änka sedan några år och bor i en liten by i nordvästra Skåne. En lördagsmorgon när hon lyssnar på Ring så spelar vi får hon ett telefonsamtal om att grannen Gösta har tagit livet av sig. Gamla hemligheter kommer upp till ytan och nya händelser gör att Ines får anledning att agera i det dolda. För att inte gå och grubbla alltför mycket sysselsätter hon sig med att baka kakor, koka sylt och hugga ved.

Kerstin gifte sig aldrig och har burit på drömmar som ingen känt till. När hennes föräldrar satte stopp för fortsatta studier blev hon fast i byn. Ett oväntat brev gör att hon på ålderns höst får anledning att börja drömma igen.

Vi får följa de båda kvinnorna under ett år i mitten på 1980-talet. De är båda troende och går regelbundet i kyrkan, vilket ger dem mening i tillvaron. Det visar sig dock att det inte alltid är lätt att leva som man lär.

Ines har inte något att bjuda på är en skildring av hur två äldre kvinnors liv kunde te sig i ett Sverige som redan nu känns avlägset. Den speglar också bråddjupen som kan gömma sig under en vardaglig fasad och vad passionen kan göra med oss människor, på gott och ont.