Bläddra

Infans

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Infans

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Ett besynnerligt barn, en svårbestämbar målning och en oupphörlig rörelse står i centrum för Infans. I en berättelse som glider mellan det gripbara och det undflyende utforskar Helena Granström språkets och bildkonstens gränser, men också frågor kring mänsklig närhet och vad det innebär att vara vuxen.

Helena Granström, född 1983, är författare och skribent med bakgrund inom fysik och matematik. Hennes senaste bok Det som en gång var (2016) är en systemkritisk essä med fotografier av Marcus Elmerstad. Granström har utkommit med flera böcker, däribland Hysteros (2013), Osäkerhetsrelationen (2009) ochAlltings mått (2008). Som skribent har hon gjort sig känd som en systemkritisk röst, bland annat i frågan om teknikens inverkan på vårt samhälle.

Återigen blir jag helt tagen, närapå satt i våld av Granströms förmåga att ladda upp den mest banala scen med en litterär tyngd som helt tar andan ur mig.

Arbetarbladet

Bokens omfång är kort, anspråkslöst, men den förtätning denna ämnesvidd skildras med är det motsatta. Det här är riktigt bra.

Skånska Dagbladet

Helena Granströms Infans, med sitt perfekt avvägda språk och sin avskalade intensitet, formar sig närmast till en mardrömslik thriller.

Uppsala Nya Tidning

En kort nutidsroman som spränger de flesta nutidsromaners gränser.

Divan

Infans är en bok att återvända till, en bok som växer vid varje förnyad läsning.

Sydsvenskan