Bläddra

Ingen hör och ingen ser

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Ingen hör och ingen ser

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Efter ett brutalt och till synes ett välplanerat rån av en värdetransport i centrala Eskilstuna, lyckas ligan fly med 12 miljoner kronor. Polisens teori är till en början att det måste röra sig om en internationell liga som av någon anledning har slagit till i Eskilstuna.

Rånet uppmärksammades av en ljusskygg figur, som med en likasinnad tar upp jakten på pengarna. Jocke och Jampa lyckas lägga beslag på hela rånbytet och flyr norrut med siktet inställt på Norge. Jagade av polisen för andra brott som de har begått under flykten, hamnar de istället uppe i fjällvärlden i norra dalarna. Där stöter de ihop med några vandrare och en våldsam kamp på liv och död utspelar sig och pengarna byter ägare än en gång. Denna gång har bröderna Malmberg blandat sig in i jakten.

Ingen hör och ingen ser är stundtals en våldsam roman, utan att för den delen försköna våldet på något sätt. Pengarna är den utlösande faktorn för våldet. Jakten på pengarna drivs av drömmen om ett bättre liv för de inblandade. Romanen handlar också om längtan, lojalitet och kärlek, och vägen dit, är att komma åt de 12 miljonerna från rånet i Eskilstuna. Författaren har fyllt karaktärernas ryggsäckar med deras tidigare liv och vill visa hur tungt det kan vara att bära dem. I romanen möter de goda de onda. Såväl bergfasta principer som omtanke om människoliv läggs åt sidan i jakten på miljonerna.