Bläddra

Ingen ska lämnas efter : en berättelse om solidaritet och vägen till full sysselsättning

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Ingen ska lämnas efter : en berättelse om solidaritet och vägen till full sysselsättning

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här
Ett manifest för full sysselsättning av LO:s ordförande.

Pappa Ragnar var glasarbetare. Tillsammans med sina arbetskamrater tillverkade han, dag ut och dag in, folkhemmets "mysbelysning": Snöbollen av glas. Även sonen Karl-Petter Thorwaldsson började som trettonåring att arbeta i glasbruket. Yrkesval och framtid var utstakad, men livet ville annorlunda. Den 26 maj 2012 valdes Karl-Petter till ordförande för LO.

I denna bok berättar han om det Kosta där han föddes. Hur den lilla ortens gemenskap och solidaritet har format honom som människa. Om att se varandra, räcka ut en hand och ta ansvar. Det var ett Sverige där full sysselsättning var politikens mål. Idag kan det te sig som en utopi, men bara om man saknar viljan. Boken är ett manifest för hur man kan nå full sysselsättning. Hur politiken och den fackliga rörelsen genom kamp och folkrörelsearbete kan ge människor ansvar och makt att forma sitt liv. Boken bygger på samtal med Mikael Romero.

Karl-Petter Thorwaldsson, f. 1964, är före detta förbundsordförande i SSU och ABF. Sedan 2012 är han ordförande för LO.

Mikael Romero har arbetat som politisk sakkunnig och pressekreterare inom arbetarrörelsen. Han driver idag PR-byrå och har tidigare gett ut Tobleroneaffären.