Bläddra

Inte så illa

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Inte så illa

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Det är inte så illa. Jag har bara lite problem just nu med bostadslöshet, arbetslöshet och en viss ohälsa. Jag bor i ett av de bästa länderna i världen, med välfärdspolitik och stolt i-landshistoria, med centralvärme, fungerande avloppssystem och gott vin på box. Här har jag möjlighet att leva det liv som jag själv har valt. Snart kommer jag att vara publicerad och etablerad. Och gift med en kvinna som delar mitt sinne för det goda livet.

Det här handlar om en ganska ovanlig vanlig man som inte avviker från det som han brinner för och tror på, oavsett hur besvärliga hans förutsättningar ser ut. I den riktningen drivs han framåt på sin vingliga färd, där gränserna är diffusa mellan genialitet och galenskap, mellan talang och hybris, mellan möjligheter och omöjligheter.
Det handlar om att tiden har flytt människor som han. Och att utvecklingen och förändringen dragit iväg från det liv de bestämt sig för att leva. Det handlar om att katastrofen ständigt är nära men att möjligheterna kanske finns bakom nästa hörn. Eller bakom nästa hörn. Och att det kanske ändå inte är så illa.