Bläddra

Jazzkatten

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur

Jazzkatten

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här
Ett anonymt samtal inkommer till larmcentralen. En kropp har påträffats nergrävd i grustaget söder om Sandemars slott. Kriminalkommissarie Ulrika Bigård och Ewald Wermelin är snabbt på plats med en utredningsgrupp. I svalget på offret har förövaren efterlämnat sin signatur. Utredningen leder till ett av de jaktlag som arrenderar mark i närheten då ännu en kropp påträffas på ett bisarrt sätt på sandstranden vid Schweizerbadet. Skärgårdsguiden Kina Bergsmed involveras återigen in i en utredning som leder till oanade följder.


»Res dig upp, sa han barskt och hon kände hur greppet kring hennes arm hårdnade. Hon ställde sig snabbt upp i samma stund som kommenderingen kom. Hon hade aldrig vågat tveka. När ytterdörren öppnades såg hon ett par måsar flyga på låg höjd. De seglade fram över den klarblåa himlen. Hon ville inget annat än att slå följe med dem. Istället kände hon hur hennes strumpor blev våta av morgondaggen.«

Recensioner
”Bokens största kvalitet är definitivt den ovanligt välkonstruerade intrigen. Där kan Louise Björnlund jämföra sig med de bästa i genren.”
Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

”Med förankrad och välgjord research presenterar Louise Björnlund sin uppföljare Jazzkatten på ett sätt som direkt suger in läsaren i Södertörnspolisen och Kina Bergsmeds jakt på den gärningsperson som efterlämnat sig kall bråd död, och hjärter dam.”
Tina Eklund, Allt om Dalarö

”Louise har förmågan att skriva böcker som får mig att sitta som på nålar. Romanen har verkligen allt, som familjehemligheter, råa mord, spänning och en gnutta kärlek. En otroligt spännande, välarbetad och trovärdig bok som kommer att hålla dig sömnlös.”
Bokfrun

”Jazzkatten är en fängslande deckare som utspelar sig i charmiga skärgårdsmiljöer. Huvudpersonen Kina Bergsmed är skickligt tecknad och mordfallet hon blir involverad i bygger på ett trovärdigt hämndmotiv. Louise Björnlund fångar bilden av ett idylliskt glesbygdssamhälle präglat av en trygghet som smulas sönder när bygden skakas av mord. Plötsligt vet ingen om det finns en mördare mitt ibland dem och osäkerheten skapar spänning på ett mycket effektfullt sätt.”
Johannas deckarhörna

”En kriminalroman som innehåller det den ska med spännande intriger, brustna förhållanden, nyförälskelse, ruskiga scener och en spännande upplösning.”
Svenska böcker

”Obehagliga karaktärer, mysiga karaktärer, gripande livsöden, otrevliga och spännande dödsfall som ska utredas. Den här boken är en bergochdalbana av känslor.”
Marias Bokhylla

”Louise har gjort det igen. Jazzkatten är en skrämmande deckare som ger kalla kårar längs ryggraden och en klump i magen hela boken igenom.”
Jezzys bokvärld

”Vass, skrämmande, spännande och med starka personporträtt och närvarokänsla. Och är det så att blod är tjockare än vatten?”
Annas boklista

”En spännande mix av hemligheter, lögner och dysfunktionella familjerelationer, kryddad med en dos landsbygdsrealism. Uppföljaren till skärgårdsdeckaren Marionetterna är en riktig bladvändare.”
Bok_stavligt

”Jazzkatten är en bladvändare av det bästa slaget. Fascinerande och fasansfulla familjehemligheter som får förskräckliga följder. Lätt att fastna för och otroligt spännande!”
Bina´s Books

”Jazzkatten är en lättläst och spännande deckare som inte går att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa och även om jag tyckte Marionetten var bra så är nog Jazzkatten ett strå vassare.”
Boklysten

”Spännande från första stund, ett tag misstänker man alla. Just när man tror sig veta, ändras allt...”
My Tiny Bookshelf

”Vilken bladvändare! "Jazzkatten" var nästan omöjlig att släppa ifrån sig när jag börjat läsa! Riktigt spännande! Ser redan fram emot nästa bok av Louise Björnlund.”
Boklusens bokblogg

"Jag tycker att tillbakablickarna verkligen bidrar till historien och gör den ännu mer spännande. Varje tillbakablick blir som en liten pusselbit och plötsligt känns det spännande att se vem som ska lösa fallet först, en själv eller poliserna i boken. Samtidigt tycker jag det bidrar till en variation som gör att boken inte känns så enformig. Istället hoppar vi fram och tillbaka mellan nutid och dåtid vilket jag upplever ger fart och spänning till historien."
My Tiny Bookshelf