Bläddra

Johannesnatten

Köp här

Johannesnatten

Köp här

Ett mycket speciellt hus önskar bekantskap med kattälskande kvinna med tonårig dotter. I utbyte mot vissa åtaganden försäkras rätt person HÖG UTDELNING.

Svar till Brisingamen, d.t.k.

Matilda klippte ut annonsen och la den i sin kupade hand. Ända ut i fingertopparna kände hon att den var riktad direkt till henne.

Ett sådant gåtfullt meddelande måste Mathilda, snart 13 år, omedelbart svara på. Följden blir att hon och hennes mamma dras in i en serie mystiska händelser.

Detta är något så unikt som en fantasyroman i modern svensk miljö, som är uppbyggd kring den nordiska mytologin. Det är Freja och hennes katter, det är bäckahäst och modergudinna ¿ Matilda är indragen i en kamp med en myt. Berättelsen har en tilltalande poetisk ton och författaren utnyttjar skickligt glidningen mellan olika verkligheter. Till skillnad från många andra fantasyromaner är Johannesnatten härligt fast förankrad i verkligheten. Matilda är en sympatisk bekantskap, som växer genom det hon får uppleva och vara med att påverka.

Detta är Gull Åkerbloms debut som mottogs mycket uppskattande av pressen och bibliotekarierna när den kom 1992. Det är en fantasyroman i modern svensk miljö, där den mystiska grundstommen kommer från den nordiska mytologin. Det är en kraftfull och fantasieggande roman, Gull Åkerblom har en poetisk ådra och en påtaglig begåvning för att skapa spänning.

Johannesnatten är första delen av troligen fyra. Del två och tre heter Drakens ö och Isflöjten.