Bläddra

“K” som i kortslutning

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

“K” som i kortslutning

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
Den vackra och egensinniga Lorna Kepler hittas död. Hon älskade att leka med elden och detta blev hennes fall. När kroppen hittas i hennes ödsligt belägna hus är den så starkt förruttnad att dödsorsaken inte går att fastställa. Det saknas motiv både för mord och självmord. Så småningom läggs utredningen ner och fallet läggs till andra olösta dödsfall.

Men Lornas mor vägrar att ge upp. Hon är övertygad om att dottern blivit mördad och besatt av tanken på att man måste finna hennes mördare. Hon söker upp den kvinnliga privatdeckaren Kinsey Milhone som efter viss tvekan åtar sig fallet.

I sitt sökande efter sanningen får Kinsey kontakt med en värld som hon aldrig tidigare rört sig i. En värld av girighet, falskhet och lyxprostitution. Det visar sig att Lorna var en förmögen ung dam med vidlyftiga planer. Ingen kände till hennes dubbelliv och det blir inte lätt för Kinsey att berätta vad hon kommit fram till för sin uppdragsgivare.

Det är en skoningslös och ond värld som Kinsey hamnar i och hon förstår snart att det måste till en pakt med själva djävulen för att de ohämnade offren ska få frid och de efterlevande befrias från ovisshetens ångest.

"K" som i kortslutning är Sue Graftons elfte bok i den alfabetiska serien om den sympatiska privatdeckaren Kinsey Millhone.