Bläddra

Kidnappad av Österns blixt

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Filosofi och religion Religion och tro

Kidnappad av Österns blixt

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Filosofi och religion Religion och tro
Pastor Shens historia liknar ingen annans. I den här boken förklarar han hur kristna i Kina fått lida på grund av den ondskefulla sekten Österns blixt. Det är en ära för mig att idag få rekommendera hans bok för läsare runt om i världen. När vi får veta mer om vad han gått igenom ger det en bättre bild av hur den kinesiska underjordiska kyrkan vittnar om sin tro. BRODER YUN - FÖRFATTARE TILL BOKEN "DEN HIMMELSKE MANNEN"

”Jag skulle inte uppmuntra någon att söka förföljelse men som kristna bör vi aldrig förneka oss själva privilegiet att resa på lidandets väg. Det är en svår väg – men en härlig.” – Pastor Shen Xiaoming

Shen Xiaoming är pastor och leder en församlingsrörelse på flera miljoner. Han har grundat en av de största underjordiska kyrkorna i Kina och är därför väl förtrogen med förföljelse från Kinas historiskt fientliga regering. Gång på gång har pastor Shen upplevt svårigheter, sjukdomar och fängelse som svar på hur mäktigt evangeliet sprids på landsbygden i centrala Kina.

Men den 16 april 2002 togs förföljelsen till en helt ny nivå. Pastor Shen kidnappades av den mordiska sekten Österns blixt efter att ha lockats till en påstådd bibelkonferens. Denna farliga sekt tror att Kristus återvände i form av en kvinnlig kinesisk ledare och använder sig inte allt för sällan av våld, tortyr och indoktrinering för att rekrytera sina medlemmar. Ännu en gång var pastor Shen tvungen att ta ställning mot ondskan.

Det här är hans historia.

Om författaren
Shen Xioaming blev 1979 omvänd i provinsen Henan och kom så småningom att grunda Kinas evangeliska gemenskap, enligt vissa beräkningar det största kyrkosamfundet i världen. Han har under en lång följd av år tjänat Gud och undervisat i underjordiska församlingar överallt. Idag verkar han för den kinesiska kristna kyrkans enhet och frihet.

Pseudonymen Eugene Bach leder den kinesiska missionsrörelsen Tillbaka till Jerusalem som understöder kinesiska missionärer i Afrika, Asien och Mellanöstern. Han har skrivit eller varit medförfattare till en rad böcker om den underjordiska kyrkan i Kina, Nordkorea och Iran, några i svensk översättning, bland annat Farväl till Buddha – en tibetanmunks möte med den levande Guden, Kina och den yttersta tiden, Kallelsen till Nordkorea samt Gud är inte död – inte ens i Nordkorea.