Bläddra

Klarspråk på nätet, 4:e uppl

Kategorier: Informationsteknik
Köp här

Klarspråk på nätet, 4:e uppl

Kategorier: Informationsteknik
Köp här
Så når du fram med ditt budskap på nätet Klarspråk på nätet är en praktisk handbok för alla som arbetar med text och form för webb och mobiltelefoner. Författarna tar ett språkligt grepp på användbarhet och visar hur språket samspelar med andra element på webbsidan. Boken ger dig vägledning och konkreta tips och råd för alla delar av webb- och textproduktionen. Den här fjärde och omarbetade upplagan har anpassats efter olika webbredaktörers arbetsvardag vissa skriver texter från början, andra redigerar andras texter. Oavsett hur du arbetar får du mycket användning av innehållet i boken.

Klarspråk på nätet kan användas som kurslitteratur på skrivkurser för webbansvariga, webbdesigner och webbredaktörer, men den lämpar sig också för självstudier. Det finns gott om exempel, övningar och tips allt från prov på övergripande struktur till tips för hur du åstadkommer ett hårt mellanslag.

"Författarna är mycket erfarna och sakkunniga och boken är en nästintill nödvändig hjälpreda för alla som vill publicera sig på nätet. [...] Boken visar övertygande och med många exempel och övningar hur text bör anpassas till de olika medier som förekommer och hur ett enkelt och klart språk utan utfyllnader övertygar mer än allt annat."
Hans Svensson, BTJ

Sagt om tidigare upplagor

"Den bästa och mest kompletta boken på svenska som enbart handlar om webbskrivande" (Språkvård nr 2, 2000)
"Standardverket när det gäller nätsvenska" (Nationalencyklopedins årsbok 2001)

Författarna
Helena Englund Hjalmarsson är språkkonsult och fil.kand. i svenska. Hon har arbetat som skribent och användbarhetsexpert, och driver nu konsultbyrån Språkkonsulterna. Hon håller kurser och föredrag i att skriva för webb.

Karin Guldbrand är webbredaktör och användbarhetsexpert med lång erfarenhet av pedagogiska texter och användarstöd. Hon arbetar med utveckling och förvaltning av SEB:s intranät och internetbank.