Bläddra

Kolik och magknip : så överlever ni!

Köp här

Kolik och magknip : så överlever ni!

Köp här

Att se sitt barn ha ont men inte kunna hjälpa är fruktansvärt! Här får trötta och oroliga föräldrar till barn med kolik eller magknip handfasta förslag på hur man överlever en längre skrikperiod.

Vad är egentligen kolik? Vad kan man göra hemma för att underlätta? Vilken medicinsk hjälp finns att få? Och framför allt hur orkar man? Detta är bara några av de frågor du får svar på här. Boken är uppbyggd så att du som kolikförälder kan läsa den i små portioner och dyka ner i ett passande kapitel när du lyckas ta dig tid.

Faktaavsnitten varvas med personliga intervjuer där ett antal familjer delar med sig av sina olika erfarenheter.

Vilken vuxen skulle vilja ha ont i magen i tre månader och nonchaleras? Det är väldigt viktigt att läkaren visar förståelse och att sköterskan ger stöd.
Tor Lindberg, Barnläkare och professor emeritus

Jag har i den här boken fått en fin och levande inblick i livet med kolik från familjens sida som jag vet kommer att vara värdefull för mig, och för alla som kommer i kontakt med kolik kolikföräldrar, familj, vänner och vårdpersonal. Skrik och kolik berör alla! För dig som vill veta mer kan jag varmt rekommendera denna bok.
Hans Holgert, Barnläkare och docent

Jag tyckte hela tiden att vi skulle kolla Ebba. När de skriker som värst är det svårt att tro att det bara är magont ... Jag förstår dem som säger att man egentligen borde ta time-out när man får barn.
Stefan Pettersson, Hockeyspelare i HV 71

Det värsta är känslan av never-ending story. Folk som inte haft kolikbarn säger gärna att ´de skriker ju bara i tre månader´, men tre månader är oändligt med ett barn som skriker, ett dygn är långt.
Tilde de Paula, Programledare

Boken är faktagranskad av Hans Holgert, barnläkare och docent på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, och Lena Antin, BVC-sköterska.