Bläddra

Koltrastrapporten

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Koltrastrapporten

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

"Ian Smiths debutroman är exceptionell på alla sätt och vis: Fräscha karaktärer och handling, spännande intrig och det känns som om han bryter helt ny mark." Harlan Coben

En regnig kväll. En bil som fått motorstopp. En ensam bilist stannar för att hjälpa till. Det är upptakten till ett hänsynslöst mord, avsett att dölja något ännu värre.

Profesor Wilson Bledsoe hittas mördad i skogen nära hans hem efter en stor fest till hans ära. På hans bröst är ett rasistiskt budskap inkarvat och den lokala polisen kopplar brottet till en grupp vita extremister. Både polisen och ledningen för det ansedda Dartmouth-universitetet där Wilson verkade är nöjda med den snabba upplösningen. Men FBI-agenten Sterling Bledsoe, Wilsons yngre bror,  har gett sig in i utredningen och tycker att det verkar alltför enkelt. Efter en titt i Wilsons labb och samtal med hans kolleger och studenter riktas Sterlings uppmärksamhet mot Wilsons senaste forskningsprojekt: att undersöka varför de skogiga bergen kring den lilla universitetsstaden är full av döda koltrastar.

"God amerikansk spänning." Kristianstadsbladet

Ian Smith är en ny talang bland de amerikanska kriminalförfattarna som redan jämförs med namn som Michael Connelly och John Grisham. Koltrastrapporten är hans skönlitterära debut.