Bläddra

Kom och läs!. Förstagluttarna, C

Köp här

Kom och läs!. Förstagluttarna, C

Köp här

Kom och Läs! 1

I läseboken Förstagluttarna av Moni Nilsson får eleverna träffa kusinerna Moa och Mille och deras kompisar som alla börjar skolan. Boken finns i tre nivåer, A, B och C, så att alla kan läsa på sin nivå. Tutti Frutti heter arbetsboken där barnen övar bokstavskunskap, analys och syntes. På CD:n finns sångerna till Tutti Fruttis alfabetsverser samt texten ur Förstagluttarna C inläst. I Lärarhandledning 1 presenterar professor Ingvar Lundberg den vetenskapliga grunden till metodiken i Kom och läs!

Extra Gott till Tutti Frutti
Komplement till arbetsboken Tutti Frutti. Här får de elever som redan kan läsa och skriva mer att bita i. Häftet följer Förstagluttarna B och C och innehåller läsförståelseuppgifter och språkutvecklande övningar i form av korsord, gåtor, ordlekar med mera.

Förstagluttarnas läxbok
Den här boken kan följa med Förstagluttarna A, B och C hem i väskan när det är läsläxa. Boken gör det lätt för föräldrarna att följa skolarbetet och vara ett stöd för barnet.

Interaktiv skrivtavla
Till den populära arbetsboken Tutti Frutti finns material för interaktiv skrivtavla. Sjung med, leta bokstavsljud och öva ordbilder på ett lekfullt sätt.  

 

Kom och Läs! 2

Läseboken Mer om Moa och Mille handlar om kusinernas andra skolår. Läseboken finns i två nivåer, A och B, och är skriven av Moni Nilsson. A-boken har fler bilder och inte lika mycket text. I arbetsboken Mums Mums står läsförståelse och språklära i centrum. I Lärarhandledning 2 skriver professor Karin Taube om portfoliometoden och professor Ingvar Lundberg om läsförståelse. Han ger en praktisk gång för läraren att följa, så att eleverna uppnår god läsförståelse.

Moas och Milles andra läxbok
Läxboken följer med Mer om Moa och Mille A och B hem när det är läsläxa. Till varje kapitel i läseboken finns en sida i läxboken. Eleven utvärderar sin läsning och föräldern återkopplar. Därefter följer uppgifter om innehållet i texten att lösa hemma. Boken gör det lätt för föräldrarna att följa skolarbetet och vara ett stöd för barnet.  

 

Kom och Läs! 3

I årskurs 3 bjuder läseboken på en Sverigeresa med barnen Sofie och Jens, skriven av Arne Norlin. Eleverna spanar efter vilda djur i hela Sverige och övar att läsa fullt ut.

I Popcorn arbetar barnen med läsförståelse, studieteknik och språklära. Popcorn finns som arbetsbok med skrivlinjer, studiebok utan skrivlinjer samt kopieringsunderlag med färre och enklare uppgifter. I Lärarhandledning 3 skriver professor Ingvar Lundberg om faktaläsning.