Bläddra

Konstant i brytpunkten : Konst & Poesi

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Konst Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

Konstant i brytpunkten : Konst & Poesi

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Konst Modern och samtida poesi Poesi
Köp här

ALICIA BREMBERG är en argentinsk-svensk veterinär och konstnär som målar natur och stadsmiljöer i akryl och akvarell. Hon bor i Stockholmsförorten Blackeberg och väljer ofta lokala motiv som inspiration. I samma förort har hon träffat Cristina, ett möte som gav Alicia idén att förena sina målningar med Cristinas dikter i en bok. Alicia har omsorgsfullt valt ut målningar och dikter som fint kompletterar varandra.

CRISTINA FUENTES har skrivit sedan hon var 12 år. Hon har även arbetat med teater, foto, dans, musik och sång på fritiden. Till vardags arbetar hon som skolkurator, men har också tidigare tjänstgjort som guide på Konserthuset i Stockholm. Sedan 2020 lägger Cristina ut sina foton, dikter och små filmer på sociala medier för att inspirera andra. Ett urval av dikterna utgör Cristinas del i denna bok.*

SANNA LÖVKVIST är studie- och yrkes-vägledare med hjärta för text och språk. Via erfarenheter i låtskrivande har hon i denna bok hjälpt till med korrekturläsning och konstnärlig feedback. Andra kreativa strängar på Sannas lyra är att spela och sjunga, och att hjälpa andra med stilrådgivning och personal shopping.